Opa's. Goden van toen. Mensen van nu.

De Lancia goden bij de villa BarbaroVan links naar rechts:
Rudy Dalpozzo, Daniele Audetto, Sandro Munari, Amilcare Ballestrieri.
Ook getekend door Arnoldo Bernacchini en Tony Carello.

Daniele Audetto was indertijd manager van  het Reparto Corse Lancia. Sandro Munari won meerdere keren het Wereld Rally Kampioenschap op Lancia. De eerse keer op Lancia Fulvia Rallye 1.6HF bijgenaamd Fanalone zoals op de foto. 

De Fanalone op de foto is door Casa Lancia tot in perfectie in orde gemaakt. Motor geheel gereviseerd en voorzien van gesmede zuigers. Een deel van de schroefdraden in de kop waren kapot. Dat duidde er op dat voorheen niet de juiste bouten waren gebruikt en ook niet in de juiste volgorde gemonteerd. De bouten waarmee de nokkenaslagers vast zitten verschillen subtiel in lengte. Als je het fout doet gaat er van alles kapot. 
Ook de piggy back versnellingsbak hebben we gereviseerd. Dat is toch altijd weer een ingewikkelde puzzel klus.
De bussen van de bovenste draagarmen waren vervangen door ombouwsetjes die te koop zijn. Echter, de maten daarvan kloppen niet zodat je een gevaarlijk stuurkarakter krijgt. Huib is gelukkig bij voldoende colleges wiskunde, natuurkunde en werktuigbouw wakker genoeg gebleven om de juiste maten uit te kunnen rekenen.
Fuseekogels waren fout doorgesmeerd en hadden daardoor speling. De canvas verbindingsschijf tussen stuurkolom en stuurhuis was bijna gescheurd. Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Vanzelfsprekend is het helemaal goed gekomen.

Gianni Tonti en Huib Geurink

Gianni Tonti en Huib Geurink. Gianni leunt op de Rallye 1.3 (Tina) van Huib. Gianni was technisch directeur van het Reparto Corse Lancia. 

Beide foto's zijn genomen in April 2016 in de tuin van de Villa Barbaro in Maser.

Zij zijn de goden van toen. Gianni en Huib zijn nog steeds actief met Lancia bezig.

Bij Casa Lancia de mensen van nu:

Huib Geurink, oprichter van
                       Casa Lancia,
                       www.viva-lancia.com
                       forum.viva-lancia.com

Wainer Mariuzzo

Bayram Savas