Wainer Mariuzzo

Geboren en getogen in de provincie Turijn. Opgeleid bij Lancia.
Sommigen zeggen dat Wainer de verloren zoon van Vincenzo Lancia is

Wainer Mariuzzo working on a subframe. Ultra precision from start till complete=ion.Uiterste precisie bij het opbouwen van het subframe. Huib's pianostemmer die ook concertvleugels restaureert, herkende het meteen. De tonen worden gemaakt door de spanningen in de delen. De tonen maken op hun beurt weer de muziek.

 

Wainer checking a bad Flavia engineWainer is in 1972 geboren in Giaveno. In 1988 start zijn professionele loopbaan bij de Lancia-dealer in Giaveno (TO) en het Giaveno Race Team. Wainer heeft ervaring met Lancia's van de jaren 60 tot en met Thesis en Ypsilon inclusief Integrales. Wainer startte bij Casa Lancia in januari 2018. Vanwege de uitgebreide ervaring van Wainer met ook de moderne Lancia's hebben we de naam van het bedrijf veranderd van Casa Fulvia in Casa Lancia.  Iedere Lancia is welkom. Blijft dat wij de meeste ervaring, onderdelen en gereedschappen hebben voor de Lancia Fulvia.

Wainer als chauffeur op Flaminia berlina.Wainer heeft alle rijbewijzen inclusief touringcar, vrachtauto's, aanhangwagens. Hij heeft zelfs een opleiding als privéchauffeur. Wainer zit niet vast in één manier van rijden. Hij pakt de chauffeursrol die bij de situatie past. Wanneer wij (Wainer en Huib) met de Kappa coupé naar Italië gaan, rijdt Wainer en ik navigeer. België, Frankrijk, stukje Zwitserland, Piemonte. Geen péage. Geen meter harder dan 105 km per uur. Ik ben nog nooit zo snel en relaxed in Italië aangekomen. Kijk, dan kun je auto rijden (in mijn beleving). Dan hebben we ook nog uitstekend ontbeten in Spontin en geluncht in de buurt van Vesoul - Pontarlier. Dat is voor mij (Huib) Lancia bij uitstek. Lange afstanden, veilig, relaxed en ruimschoots op tijd aankomen. 

Wainer and Flavia subframeAls Wainer een rallyauto test, moet je Sandro Munari of Miki Biason heten om hem bij te houden.

Dit is de pagina van Wainer, maar als ik (Huib) nog even mag. De kapper. Naar de kapper gaan vind ik een saaie aangelegenheid. Daar heb ik wat op gevonden. Ik laat mijn haar knippen door Barbara in Giaveno (TO). 

Barbara, kapster in GiavenoZolang Annabel, mijn vrouw, het haar niet laat knippen als Olivia Newton-John  hoeft mijn haar niet zo te zitten als dat van John Travolta. Daarvoor ga ik niet. Barbara danst bij het knippen. Dat is feest. Als je aankomt in Piemonte, in Lancia-land dan is een dansende kapster briljant. Daarvoor ga ik. En voor het diner bij Trattoria della Buffa. Evenzeer briljant. 

Met een Lancia is de reis een feest. Flaminia Coupé, Flavia (berlina of coupé), Fulvia (zelfs de 2C), Kappa coupé. Het is een feestje. Drie dagen feest. Het is creatief. Het past bij Lancia. Ook Vincenzo Lancia was uiterst creatief.  Ik durf te wedden dat Vincenzo ook omreed voor de kapster. 

Als je nog tijd hebt voor een aperitivo bij Barbara om de hoek dan is er goed kans dat er een Appia in nieuwstaat komt voorrijden.

La Lancia è uno Stile di Vita.