Pap, mag ik je Fulvia lenen voor twee weekjes Italië?

Papa, mag ik de Fulvia lenen voor een weekje Italië?

Zeg ik dan ja of zeg ik dan nee? Dat heeft niets te maken met de rijkunst van dochterlief Charlotte of zoonlief Freek (op alfabetische volgorde en volgorde van leeftijd). Ze rijden allebei prima. Het heeft alles te maken met de auto. Is de auto veilig, betrouwbaar, zonder speciale gebruiksaanwijzing? Is de auto origineel dus gedocumenteerd, zodat hulp onderweg makkelijk is en we per Express onderdelen kunnen opsturen?

Wij restaureren, reviseren, repareren, prepareren en onderhouden Lancia’s. Van oud tot jong. Van groot tot klein. Dat doen we goed. Dat doen we met liefde, passie, ervaring, kennis en de juiste gereedschappen en documentatie. Veiligheid van jou, je familie, je vrienden en de wereld. De reis. Het avontuur. Buon viaggio!

Wij rijden zelf graag op Lancia. Naar familie en vrienden, woon – werk, naar Albert Hein, op vakantie, rally’s en regelmatigheidsritten, naar Lancia bijeenkomsten in binnen- en buitenland. 24/365. Iedere Lancia vanaf 1920 kunt je dagelijks gebruiken. Every mile with a smile.

Er is veel Lancia beeldmateriaal. Foto’s van postkaarten, advertenties van de fabriek, van klanten, onszelf, onze werkplaats, projecten, trips, meetings. Prachtig, prachtig. Zoals het hoort bij een creatief automerk. Dat zie je terug op deze site. Een reis door de tijd. Als je Lancia zegt, zeg je reizen, ontdekken, ontmoeten.

De werkplaats van Casa Lancia.

Casa Lancia. Werkplaats.

Wil je de werkplaats zien? Kom gerust langs. In je ouwe kloffie. Je hoeft niet door de schoorsteen, maar zwarte vegen schuilen bij ons in kleine hoekjes. We schenken goede koffie. Wainer Mariuzzo is zowel een top Lancia monteur als een top-barista.

Crema e gusto
Ogni momento
È quello giusto

De toekomst van je Lancia.

Casa Lancia voor de toekomst van je Fulvia

Wainer heeft geracet bij het Giaveno Race Team. Ik heb meerdere malen de Tulpenrally, SLS, Horneland, Grensstreek gereden, als chauffeur en als navigator, met een vriend of met zoon of dochter. Mogen we je van advies  dienen?

Na meer dan een halve eeuw op Lancia, heb ik veel geleerd van de auto’s en mijn Italiaanse vrienden. Het kan zomaar zijn dat ik de ontwikkeling van de Lancia Fulvia vanaf 100 miljoen jaar geleden tot vandaag uit de doeken doe.

Ben je een beginner op het gebied van oldtimers? Ik hoop je te helpen met de pagina’s met informatie speciaal voor beginners.

Casa Lancia. Voor de toekomst van je Lancia hebben we ook jou nodig.

Lancia is een feestje. Veel plezier op Lancia. Cin cin!